При нас можете да поръчате и само отпечатване на вашия продукт!
Качествен директен печат на различен вид медии без ограничение за формат и бройка!

За какви събития може да използвате един банер?

Има много сфери, в които може да се използват банерите. Най-често това са бизнеса, рекламата, промоциите и тн. Нека разгледаме използването на банери по-подробно и може да прецените, дали и на вас те могат да ви бъдат от полза.

Банер за бизнеса

Отпечатването на банер за бизнес промоция е един от най-популярните варианти за привличане на вниманието на хората към вашите продукти или услуги. Големите банери наистина помагат за увеличаване на продажбите. Основните плюсове на използването на банери за вашия бизнес са, че те не са скъпи и могат да се използват повече от веднъж. Освен това е възможно да се направят щампи във всякакъв дизайн, стил и размер. Те могат да бъдат отпечатани както хоризонтално, така и вертикално, което прави възможно използването им по различни начини.

Ако сами създавате дизайна на банера за вашия бизнес, имайте предвид, че е по-добре да го изработите опростен и да не добавяте ненужни детайли. Текстът трябва да е лесен за четене и да се вижда добре от разстояние. Ако се използват изображения, те трябва да са с високо качество. Освен това, не забравяйте да добавите логото ви.

Банерът може да се използва не само за предоставяне на обща информация за вашия бизнес, но и за специални събития. Така че, ако вашият магазин предлага отстъпки през февруари, кажете на хората за това. Или, ако вашият ресторант има специални оферти, като евтини обеди, напишете за това на банера си, за да привлечете повече клиенти по това време на деня.

Банерите могат да се поставят по различен начин. Например, можете да го окачите на сграда, така че всички минувачи да го видят. Все пак е по-добре да изберете места с добър трафик. Например центърът на града. Банерите могат да се поставят и в близост до големите пътища, по които минават хиляди автомобили през деня.

Още един начин да използвате банер е да рекламирате вашата компания на различни видове социални събития като представления, музикални фестивали, атлетически състезания и т.н. Предвид това, че много хора се събират на такива събития, всички те ще научат за вашите оферти.

празен банер на улицата

Рекламен банер

Цветният печат на банери се използва за реклами от няколко десетилетия и продължава да бъде един от най-ефективните начини за рекламиране на продукти и услуги. Рекламите могат да имат за цел да привлекат нови клиенти в определен магазин, салон за красота или кафене. Те са концентрирани върху компанията, която рекламират, нейните продукти или услуги, както и специални оферти.

Един банер може да рекламира конкретен продукт, като разказва за неговите характеристики и как може да помогне на този, който ще го купи. Всеки продукт може да бъде рекламиран - от смартфон до нов вид сладолед. И, разбира се, рекламите са направени да разказват за промоции, разпродажби и намаления.

Независимо дали ще изберете първокласен или евтин печат на банери, най-важното е съдържанието. Не правете съобщението твърде дълго, защото обикновено е по-лесно да привлечете вниманието с кратки закачливи фрази. Вашите потенциални клиенти могат да бъдат доста заети и само някои от тях ще спрат да прочетат какво пише на банера, ако посланието е твърде дълго. В същото време кратките съобщения могат да се четат и в движение.

Освен текст е добре да използвате и графики и снимки. Те трябва да са с професионално качество. Фонът на банера трябва да е в контрастен цвят с текста. Според проучвания, най-привличащите вниманието комбинации са черно върху жълто, жълто върху черно, черно върху бяло и бяло върху синьо.

Обществени организации и социални проекти

Печатът на знаци и банери се използва и за нетърговски цели. Банерите могат да бъдат отпечатани за църкви, училища, панаири и много други места. Например, банерите за църкви могат да се превърнат в украса за църквата и в същото време да разпространят информацията за църковните дейности.

Сигурни сме, че сте виждали банери, посветени на борбата с рака, защитата на животните или лошото влияние на тютюнопушенето. Те нямат за цел да събират пари, а имат за цел да осведомят хората за определени проблеми. Може и банерите да се използват за набиране на средства и благотворителни цели.

Събития

Банерите могат да служат за популяризиране и на определени събития като партита, панаири, търговски изложения, празнични тържества, концерти, спортни събития и др. Например, ако се провежда важен баскетболен мач, може да има банери, които призовават да го посетите. Или, ако даден клуб организира огромно парти за Хелоуин, винаги ще има реклами за него, включително и на огромен напечатан банер. Напечатаният банер е подходящ, ако организирате определено събитие и искате да имате много посетители. Въпреки това, може да се използва и за по-частни събития.

crossmenuchevron-right