При нас можете да поръчате и само отпечатване на вашия продукт!
Качествен директен печат на различен вид медии без ограничение за формат и бройка!

Разликата между POP и POS cardboard display

Определено тези термини звучат взаимозаменяеми. Съществуват обаче някои ключови разлики между POP и POS cardboard display. Ако знаете точната разлика, това може да ви помогне да извлечете максимума от вложението, което правите в маркетинга на вашия бранд. Нека да разгледаме подробно темата, за да може да сте подготвени, когато ви се наложи да избирате между двата вида дисплеи.

Защо да използвате дисплеи изобщо?

POP и POS cardboard display стелажите са привличащи вниманието структури, чиято цел е да представят вашите продукти в търговските площи. Основната им задача е да привлекат така ценното внимание на потребителите. Благодарение на един POS cardboard display, вашите продукти ще изпъкнат визуално, може чрез тях да популяризирате нов продукт или да проведете обучаваща кампания за някоя иновация.

Малко известен факт е обаче, че POP и POS cardboard display стелажите задействат импулсивните покупки. Повечето купувачи отиват в магазина с план за това, което ще купят. Но когато поставите привличащ вниманието дисплей на пътя им, точно на мястото, където могат да направят покупка, те се отклоняват от плана си и списъка с покупки, и вземат вашия продукт.

И така, каква е разликата между тези два (сходно звучащи) дисплея и кой стил най-добре отговаря на нуждите ви?

  • POP стелажите се поставят навсякъде в магазина, включително на входа, посредата на магазина и в края на пътеката. Един POP стелаж се състои от рафтове, табели и стойка.
  • POS cardboard display стелажите пък се поставят само на мястото, където клиентите извършват покупката, т.е. на касата. Тъй като пътека до касата обикновено може да побере само конструкции с по-малки размери, POS стелажите са по-компактни на размери.

В практиката обаче, често двете понятия са заменяеми. Ще чуете дори специалистите да използват POS cardboard display термина за всички видове дисплеи, независимо къде са позиционирани в магазина.

POP дисплеите се използват за обучение на потребителите

Представете си невероятни дигитално отпечатани графики, съчетани с история на марката или информация за даден продукт или услуга. Всичко това може да се осъществи благодарение на персонално изработен POP или POS cardboard display. Заради това и клиентите ви ще започнат да ви приемат с по-висока стойност.

супермаркет с pop и pos дисплей

Един такъв дисплей може да побере по-тежки и по-скъпи продукти

Обикновено здравата конструкция на POP дисплея му позволява да държи по-тежки продукти. Много често продуктите, които са с по-голямо тегло, притежават и по-висока цена. Освен това, ако искате да провеждате обучителна кампания за нов продукт с нова функционалност, тогава по-добре ще е да се спрете на POP дисплеите, позиционирани вътре в залата, а не чак на касата. В противен случай, клиентите няма да имат времето да обърнат внимание на новата функция или новия продукт.

С какво е по-различен един POS cardboard display?

Компактността на POS cardboard display е най-голямото му преимущество. Макар и на малко пространство, вашите продукти ще са изложени на възможно най-доброто място. Целта е хората да ги грабнат и веднага да ги платят на касата. Съобщението, съпровождащо продуктите, изложени по този начин, е „Това е толкова добра оферта, че не си струва да отделите време да я обмислите, направо купувайте“.

Тази форма на излагане на асортимента е най-добра за стимулиране на импулсните покупки. POS cardboard display обикновено стои съвсем близо до касите, за да може купувачът да се поддаде на изкушението, да избере вашия продукт и да го плати в рамките на няколко минути. POS cardboard display служат добре за по-леки и по-евтини продукти. Много по-лесно е да закупите импулсивно нещо малко, отколкото по-голям продукт. Ето защо тези дисплеи са идеални за по-малки, по-евтини и сезонни продукти. Например такива са лакомствата, дъвките, запалките и тн. Благодарение на добрите технологии и качествата на велпапето, днес тези стелажи вече могат да издържат по-голямо тегло.

crossmenuchevron-right