При нас можете да поръчате и само отпечатване на вашия продукт!
Качествен директен печат на различен вид медии без ограничение за формат и бройка!

Откровено за брандирането и рекламните материали

Над 70% от решенията за покупка се вземат на POS стелажите, поставени в магазина. Опаковките и сгъваемите кутии са разбира се в центъра на решението за покупка. Те предоставят насока, правят продукта по-разпознаваем и помагат за оценката, дали цената отговаря на полезността на даден продукт. Потребителите използват опаковката като ключово средство за вземане на решение дали да купят продукта. Причината е че цветовете и формата се отнасят предимно към усещането за привлекателност и доверие. Колкото и да не искаме да си го признаем емоцията има приоритет над всичко останало по време на процеса на вземане на решение за покупка. Само една трета от него е рационална част.

Опаковката, стелажите, цветовете, логото, всички тези неща се отнасят към брандирането. Ако сте попаднали при нас, защото тепърва започвате да разработвате бранд, позволете ни, да ви дадем един съвет: „Никога не правете нищо половинчато и на парче“. Брандът ви е необходимо да комуникира с клиентите ви и ако често сменяте „езика“, цветовете, съобщенията и полезността си за тях, то ще ги загубите. Хората обичат предвидимостта.

печатане

Потребителите влизат в контакт със сгъваеми кутии или продуктови опаковки редовно. Това се случва в магазина и в дома им. Опаковката действа като посланик на марката. Тя естествено има функционална мисия, която е да запази продукта, но притежава и още някои задачи. Например на нея се дава оценката на потребителите за качеството на самия продукт още при първия поглед. Поглеждайки дадена опаковка, потребителят решава дали продуктът е добър или не, дали е луксозен или евтин, дали е евтин, но с добро качество или напротив. Рекламните материали и опаковките на продуктите ви трябва да са свързани поне на 80%. Това означава да имат същите цветове, шрифт и тн. Независимо дали това са POS дисплеите в магазините, които промотират продукта ви, дали са календари, химикали, кутии за томбола или друг вид рекламни материали. Важно е, когато хората погледнат към даден стелаж, на който са вашите продукти и той е празен, да знаят, че там са били именно вашите продукти по начина, по който е брандиран стелажа.

Повечето POS дисплеи и рекламни материали се печатат в цветовете на бранда. Важно е обаче да изберете  такива цветове, които ще изглеждат добре върху всичко. Например, нашите POS дисплеи ги печатаме в мастилата EFI, които предлагат американско качество и притежават GreenGuard сертификат. Това е сертификат, който се издава, за да се обозначат безопасните бои за печатане.

Много са важни и довършителните дейности по вашите рекламни материали. Например, ако кутиите ви винаги са били матирани, а рекламните ви материали са лъскави, много вероятно е това да не допадне на лоялната ви аудитория. Всеки сектор обаче си има различни изисквания. Освен това и всеки бранд предизвиква различни очаквания в аудиторията си.

Нашите POS дисплеи ги изработваме като част от цялостният имидж на бранда и вземаме предвид маркетинговата му стратегия. Всеки един рекламен продукт бива оценен подходящо от клиентите, ако е поставен на правилното място и изглежда по правилния начин. Това означава, че трябва да отделите екстра време да обмислите рекламните си материали, а не просто да сложите логото върху POS дисплеите.

Колкото и да отчитаме значението на логото, само неговото отпечатване не е достатъчно. Съвет от нас е ако провеждате промоционални кампании, свързани с някои празник, то да сложите и елементи, които по значение се свързват с празника. Например червени сърца за Свети Валентин, шарени яйца за Великден и тн. Така вашият бранд ще бъде визуално комбиниран с празника, което ще послужи за бързо разгадаване от страна на аудиторията за какво е вашата кампания. А както може би знаете, погледът на клиента имате само няколко секунди, в които можете да го грабнете.

crossmenuchevron-right