При нас можете да поръчате и само отпечатване на вашия продукт!
Качествен директен печат на различен вид медии без ограничение за формат и бройка!

Къде и как да разположите промоционалните маси?

Промоционалните маси са специално проектирани да показват вашата компания и бранд. За да създадете максимално въздействие обаче, трябва те да бъдат близки до произведение на изкуството и в същото време да не са твърде различни от стила на бранда ви. Промо масите се използват по изложения, като POS дисплей в магазините и дори като щанд за промоции. Решихме да ви разкажем за някои добри практики свързани с промоционалните маси и тяхната употреба. За да стигнем до тях обаче, първо ще наблегнем на преимуществата на тези рекламни материали.

Преимущества на промоционалните маси

Най-голямото преимущество на промоционалните маси е, че където и да ги поставите, те се превръщат в място на продажба. Освен това са леки и лесни за носене. Тоест можете да използвате една и съща промоционална маса на различни изложения. Ако са изработени качествено, се сгъват лесно и заемат съвсем малко място в сгънато положение. Видимото пространство, което клиентът вижда е достатъчно голямо, за да може на него да се изобрази лого, слоган или други символи на бранда или на кампанията.

Как да разположим промоционалната маса за най-голям ефект?

Ако сте решили да монтирате промоционални маси в магазините, в които продавате вашите продукти, то може би трябва да наблегнете на добрите практики за позиционирането на тези рекламни стелажи.

Ще започнем първо с казуса ляво или дясно. Повечето хора си служат с дясната ръка и ако вие разположите промоционалната маса от лявата им страна, това означава, че те трябва да се завъртят. На пръв поглед не е сложно движение, когато обаче става въпрос за хора, които са излезли с друга цел, то не всички са готови да променят посоката си на движение. Винаги поставяйте промоционалните маси отдясно. Така минавайки покрай тях, хората ще могат бързо да грабнат това, което сте поставили върху тях - рекламни материали, продукти или нещо друго.

Обикновено супермаркетите имат една основна пътека, по която хората се движат. Важно е промоционалните маси да са разположени на нея. Както вече споменахме - от дясната страна.

супер маркет с промоционални маси в далечината

Друго много подходящо място е преди касата или на самата каса. Според проучвания, това е мястото, от което хората най-често купуват бонбони, дъвки, батерии и други дребни артикули, които са извън списъците им за пазаруване. Поставянето на промоционални артикули в близост до касата е по-привлекателно за импулсивно пазаруващите клиенти.

Много често в супермаркетите има специално място за промоции, което е ситуицирано някъде покрай основната пътека. Опитайте се да разположите вашата промоционална маса там. Хората, които редовно посещават магазина, знаят къде се намира то и следят за офертите. Бъдете обаче предпазливи с останалите брандове, които също са разположили стелажи там. Не заставайте в пряка конкуренция с по-разпознаваем бранд от вашия. Така само ще загубите продажби.

Най-добрата опция е да разположите вашия стелаж на място, в близост до вашата категория продукти. Така ще привлечете вниманието на хората, които са се запътили в тази посока и са готови да закупят съответният продукт.

Според проучвания показването на промоционални стоки по рафтовете на супермаркета отслабва предимствата за насърчаване на продажбите. Най-добре е те да се поставят отделно. Заради това, когато разполагате промоционална маса я поставете в близост до същия вид стоки, но все пак отделно. Така не само ще могат да се формират съответните продажби, но и ще може по-лесно да се прогнозира усещането за присъствие на промоционалните стоки и да могат да бъдат целевите клиенти преференциално намерени. Всички тези насоки по-горе са открити с много тествания и много грешки. Опитайте се да пробвате някои от тях, но ако забележите негативен ефект ги променете. Не всички техники важат за всички браншове, нито за всички типове супермаркети или пък аудитории. Не на последно място е важно и да имате промоционални маси, които са качествено и атрактивно направени.

crossmenuchevron-right