При нас можете да поръчате и само отпечатване на вашия продукт!
Качествен директен печат на различен вид медии без ограничение за формат и бройка!

Димеко инвестира в екологичен печат и отговорно потребление на енергия

Дигиталната машина Hanway Revo2500W за първи път в България

Днешните потребители са по-умни от всякога и инвестицията в устойчиви практики е нужна. Всеки ден повече от 15 тона отпадъци, повечето от които са пластмаси за еднократна употреба, стават част от моретата и океаните. Ако настоящите тенденции продължат, 12 милиарда тона пластмаса ще замърсяват планетата до2050 г. Димеко се фокусира върху постигане на максимална енергийна и ресурсна ефективност и намаляване на емисии на парникови газове във всички етапи на работа – от проектиране на идея до производство. Най-новото допълнение към иновативната селекция от висококачествени печатни машини на Димеко – дигиталната преса за велпапе Hanway Revo2500W – е бъдещето на дигиталния печат и екологичното производство. Ето защо.

Изключително високо качество и скорост на печат

Една от открояващите характеристики на Revo2500W е нейната мастиленоструйна печатаща глава Epson I3200-A1, която осигурява точност от 600 dpi. Това ниво на прецизност е от решаващо значение при работа с велпапе. С максимална ширина на печат от 2500 mm и забележителна скорост на печат до 700 квадратни метра на час, тази машина е добре оборудвана за различни велпапе материали – жълт и бял говежди картон, картон тип „пчелна пита“, опаковъчна хартия, крафт хартия и други.

Ефективност

Технологията за еднопроходен, пълноцветен печат гарантира, че велпапето преминава под печатащата глава само веднъж, което води до бързи производствени скорости, идеални за масово производство.

Зелено мастило без вредни химикали

Revo2500W използва висококачествени биоразградими цифрови мастила (багрилни и пигментни водоустойчиви мастила), които осигуряват неповторимо покритие и същевременно не са канцерогенни. Те са изключително щадящи към природата и осигуряват ярки и висококачествени отпечатъци. За разлика от мастилата на основата на разтворители, използвани при традиционния печат, мастилата на водна основа отделят изключително по-малко летливи органични съединения в атмосферата. Това допринася към по-чист въздух и по-безопасна работна среда.

ниско количество на изразходвана енергия

Минимално генериране на отпадъци

Въпреки че някои видове пластмаса могат да се използват повторно или рециклират, опаковките и по-дебели артикули са трудно разградими. Разлагането на пластмасата може да отнеме от 20 до 500 години в зависимост от материала и излагането на слънчева светлина. За разлика от други машини за печат, които отделят мащабни количества флексо отпадъци и отпадъчни води, Revo2500W използва чист и ефективен процес на 4-цветен мастиленоструен печат.

Опазване на природните ресурси

Традиционният печат често изисква производството на флексографски плочи и други материали, които изискват много ресурси. За разлика от тях, използването на мастиленоструйната технология намалява нуждата от тези ресурси, като спомага за минимум негативно въздействие. Замърсяването с пластмаса е глобална криза, която изисква незабавни действия. Чрез колективно намаляване на потреблението й, застъпничество за промяна и подкрепа за устойчиви алтернативи, можем да бъдем част от решението, а не от проблема.

crossmenuchevron-right